Σάββατο 9 Απριλίου 2011

"Δε θέλησα καν να προσπαθήσω να τους μιλήσω!"

Γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών
Την περασμένη Τρίτη η διακομματική επιτροπή της βουλής επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα (ελέω θεού) στη Θήβα με σκοπό να συνομιλήσει με τις κρατούμενες και να ενημερωθεί για τις συνθήκες κράτησής του. Στην επιτροπή δεν υπήρχε αυτή τη φορά εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ορίστηκαν εκτάκτως επιτροπές και όλοι οι βουλευτές του ήταν εισηγητές. Εδώ να σημειώσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή του Τάσου Κουράκη επισκέφθηκε τις φυλακές τη Θήβας παλαιότερα και μίλησε με τις έγκλειστες.
Σε συνομιλία που είχα με μια κρατούμενη χθες, για της οποίας τη δικαστική περιπέτεια θα γράψω λεπτομερώς κάποια άλλη φορά καθώς η περίπτωσή της βρίσκεται σε κρίσιμη για τη ζωή της καμπή, πληροφορήθηκα πως η επιτροπή οδηγήθηκε από τους υπεύθυνους της φυλακής σε συγκεκριμένες γυναίκες, "τις ρουφιάνες της φυλακής" όπως τις αποκάλεσε η συνομιλήτριά μου, οι οποίες διαβεβαίωσαν τους βουλευτές για τις "πολύ καλές συνθήκες κράτησής" τους στον Ελεώνα. "Δε θέλησα καν να προσπαθήσω να τους μιλήσω για όσα συμβαίνουν εδώμέσα" μου είπε λίγο πριν κλείσουμε το τηλέφωνο μεχρι την επόμενη φορά...
Μια καθαρά εθιμοτυπική επίσκεψη έκανε η διακομματική λοιπόν απογοητεύοντας τις κρατούμενες που τόσο την περίμεναν για να της εκθέσουν το τι πραγματικά συμβαίνει στη φυλακή.
Ιωάννα Σκαντζέλη
Φωτογραφία: Διεθνής Αμνηστία, ελληνικό τμήμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου