Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Κόλαση στην Κερατέα από την κρατική καταστολή

Ένταση και σοβαρά επεισόδια  στην Κερατέα από τις επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων, που αντιδρούν στη δημιουργία  χωματερής στην περιοχή τους…Το αποτέλεσμα είναι να τραυματιστούν αρκετοί πολίτες λόγω της  χρήσης δεκάδων χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία.  Οι τραυματίες των συγκρούσεων έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και μεταξύ τους βρίσκονται και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Νωρίς χθες το βράδυ τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα, αλλά το κυνηγητό των αστυνομικών  εναντίον των κατοίκων συνεχίζεται και εντός της πόλης.
Οι δυνάμεις καταστολής, σύμφωνα με μαρτυρίες, χτυπούσαν με μένος  τους κατοίκους της πόλης, ενώ δεν δίστασαν να επιτεθούν και κατά των δημοσιογράφων.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι προσπάθησαν χθες το μεσημέρι να εμποδίσουν την αστυνομία να κλείσει την τάφρο που άνοιξαν άγνωστοι τη νύχτα και τα ΜΑΤ απάντησαν με τον τρόπο που ξέρουν:  πολύ ξύλο, αλλά και χρήση χημικών και κρότου λάμψης.
Οι κάτοικοι της Κερατέας μόλις ενημερώθηκαν ότι οδεύουν προς την περιοχή μηχανήματα και φορτηγά με χώμα, για να διορθωθούν οι ζημιές που έγιναν στο οδόστρωμα και να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Μόλις έφτασαν τα μηχανήματα, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι κάτοικοι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Kentrinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου